Moda Haberleri

Birkin Çanta Modelleri ile Şık Olun Gözler Siz de Olsun! (2024 Sezonu)

Birkin Çanta Modelleri İle Şıklığı Yakalayın

Birkin çanta gündeminize geldiyse popüler parçaları merak ediyorsunuz demektir. Bir statü göstergesi olarak anılan bu çanta çeşitli konularda kafanızı karıştırıyor olabilir. Onu bu denli önemli ve popüler yapan unsurları öğrenmek istemeniz oldukça doğal. Tarihçesi bile merak edilen popüler modeli eşsiz yapan şey nedir? Birkin çanta hakkında aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bu yazı içerisinde bulacaksınız.

Birkin Çanta Nedir?

Birkin çanta araştırmasını yapan herkes onun kadınlar arasında bir statü göstergesi olduğunu ve neredeyse sınıfsal bir zevki temsil ettiğini bilir. Bu model çantayı diğer çantalardan ayıran özelliğinin ne olduğu ise çok açıktır. Onu bu denli eşsiz yapan şey ‘el yapımı’ olmasıdır.

Modeller bu işte ustalaşmış zanaatkarlar tarafından tamamı deri kullanılarak yapılan el emeği çantalardır. Bu yapım aşaması bir çanta için toplam 48 saat sürmektedir. Önceleri sadece özel sipariş sonucu üretilen bu çantaları satın almak için artık sıraya girmek gerekiyor.

birkin-canta-modelleri

Birkin Çanta Tarihçesi

Birkin çanta hikayesi en az bu çantanın modelleri kadar merak konusu oluyor. El emeği kullanılarak hiçbir sanayi makinesine girmeden üretilen çantaların tarihçesi meraklıları tarafından araştırılıyor.

1981 yılında Paris’ten Londraya girmek isteyen Jane Birkin uçağa yerleşmek istediği esnada yanlışlıkla çantası açılır ve içerisindeki eşyalar yerlere dökülür. Yanında oturan Hermes CEO’su Jane’e cepleri olan bir çanta alması gerektiğini önerir. Jane bu tepkiye akıllıca bir cevap vererek “Neden Hermes Kelly’den daha büyük fakat Serge’nin bavulundan daha küçük bir çanta yapmıyorsunuz” der. Bu olayla beraber Jane Birkin’den adını alan klasiğin ortaya çıkış serüveni başlar.

Hermes Birkin Çanta Fiyat Aralığı

Hermes markası tarafından üretilen Birkin çanta fiyatları çantaya sahip olmak isteyenler veya bu sektördeki finansal durumu analiz etmek isteyenler tarafından araştırılarak öğreniliyor. Uzun yıllar boyunca özel sipariş ile üretilen bu modellerin sipariş üzerine alımı durduruldu ve modellere fiyat belirlendi. Birkin çanta model ve fiyat aralıkları sizler için aşağıdaki tabloda hazır.

Çanta Modeli 2024 Güncel Fiyat Aralığı
Hermes Birkin 25 Nata Ostrick Gold Hardware 45,500.00 Dolar
Hermes Birkin 30 Glycine Grizzly and Nata Swift Palladium Hardware 32,200.00 Dolar
Hermes Birkin 35 Parchemin Togo and Leopard Troika Palladium Hardware 66,500,00 Dolar
Hermeds Birkin 25 Rose Sheherazade Shiny Porosus Crocodile Palladium Hardware 80,500.00 Dolar
Hermes Birkin 25 Rose Mexio Shiny Porosus Crocodile Palladium Hardware 82,500.00 Dolar
Hermes Birkin 25 Blue Saphir Matte Alligator Gold Hardware 83,500.00 Dolar
Hermes Birkin 25 Blue Paon Matte Alligator Gold Hardware 84,500.00 Dolar
Hermes Birkin Sellier 20 Vert D’eau Matte Alligator Gold Hardware 105,000.00 Dolar
Hermes Birkin Sellier 20 Ombre Varanus Salvator Lizard Palladium Hardware 112,500.00 Dolar

birkin-canta-modelleri

Hermes Birkin Bag En Popüler Modelleri

Onlarca modeli bulunan bu markanın birbirinden popüler çeşitleri bulunuyor. 1984 yılından bu yana bir statü göstergesi olarak kullanılan modeller dünyaca ünlü starların elinden düşmüyor. Resmi veriler Birkin çanta modelinin dünyaca ünlü bir çanta olduğunu ve en çok araştırılanlar arasında yer aldığını açıklıyor.

Ünü dünyaya yayılan markanın en çok tercih edilen modelleri ise meraklıları tarafından araştırılıyor. Popüler modelleri kullanarak şıklığı yakalamanız mümkün. Bu çeşitler arasında müşterileri tarafından en fazla satın alınan modeller şu şekilde sıralanabilir;

  • Hermes Himalayan Birkin
  • Hermes Birkin Sellier
  • Hermes Birkin Colormatic
  • Hermes Birkin Alligator

birkin-canta-modelleri

Hermes Çanta Fiyatları En Pahalı Modelleri

Astronomik fiyatları ile ün yapan Hermes çantaların Birkin modelleri en düşük fiyat olarak 10,000.00 dolardan başlatılmaktadır. Markanın ürünlerine sahip olmak için insanların sıraya girmesi konudan uzak kalanları şaşırtırken en pahalı modeli ise araştırmalara neden oluyor. Markanın en pahalı bikrin modeli sadece üç tane üretilmiş olan Sac Bijou modelidir. Onu takip eden Birkin çanta modelleri şu şekildedir;

  • Sac Bijou Birkin- 1,500.000 milyon dolar
  • Himalayan Birkin 500,000.00 dolar
  • Birkin Alligator 90,000.00 dolar
  • Birkin Sellier- 112,000.00 dolar
  • Birkin Diamond- 380,000.00 dolar

birkin-canta-modelleri

2024 Sezonu Hermes Birkin Çanta En Yeni Modelleri

Onlarca modeli bulunan bu çantaya her yıl yeni tasarımlar ekleyen Hermes bu yıl da geçtiğiniz senelerde olduğu gibi modellerine yenilerini eklediğini duyurdu. Şıklığı trendlerle yakalamak isteyenler en yeni tasarımların peşine düştü. Birkin çanta modelleri arasında 2024 sezonuna ait olanlar şu şekilde sıralanabilir.

  • Birkin Disco Fauborg 20
  • Hermes Shoulder Birkin
  • Birkin 40
  • Birkin 35

Hermes Çanta Orijinal Nereden Satın Alınabilir?

Hermes markasına ait bir çantayı bizzat mağazasından satın alma imkanı bulunmuyor. Birkin çanta modeli için özel olarak hazırladıkları listeye müşterilerinin isimlerini ekliyorlar. Daha sonra müşteri kalitesine göre sırada değişiklik yapabiliyorlar.

Türkiye’de şu an bu markanın orijinal modelleri internet üzerinden 2. el olarak satın alınabiliyor. Yapmanız gereken çantanın orijinal olduğundan emin olmak, bizzat görerek karar vermek ve satıcıya güvenmeden adım atmamak olmalıdır.

Hermés Birkin İle Kombin Önerileri

Bu muhteşem çantaya sahip olduktan sonra yapılması gereken kombin çantayı öne çıkaracak hamlelerde bulunmanız olacaktır. Bunun sebebi yanında iddialı modeller bulunduğunda çantanın ön plana çıkmasının karmaşaya sebep olacak olmasıdır.

Birkin çanta ile dışarıya çıkmaya karar verdiğinizde sade ve şık kombinler tercih etmelisiniz. Bu sayede çok daha iddialı bir görünüm kazanabilirsiniz. Hermes Birkin çanta modellerini şık davetlerden başlayarak spora giderken dahi kullanabilirsiniz. Çanta bu konuda müşterileri asla kısıtlamayarak her koşula ayak uyduran bir tasarım ile hazırlanmaktadır. Öyle ki ikonik parçalardan oluşan kovboy botları kullanılarak dahi kombinleyenler bulunmaktadır.

birkin-canta-modelleri

Birkin Çanta Hakkında Sık Sorulan Sorular

Milyon dolarlara satılan bir marka söz konusu olduğunda bu konuda bilgi sahip olmak istemeniz oldukça normal. Dünyanın en pahalı markası Hermes’e ait Birkin modellerin yıllardır çok fazla tercih edilerek satın alınması modellerin araştırılmasına neden oluyor. Birkin çanta hakkında sık sorulan sorular sizler için hazır.

1- Hermes Birkin Almak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Önceleri Hermes Birkim sahibi olmak isteyen seçkin müşteriler markaya özel sipariş oluşturuyordu. Fakat bu politikayı değiştiren marka artık satın alım listesinde kendi önceliklerine göre bulunan müşterilere göre satış yapıyor.

2- Hermes Birkin Hangi Deri?

Çantların yapımında çok farklı hayvan derileri kullanılıyor. Özellikle satın alımların artmasıyla beraber hayvanlarda çeşitlilik sayısı gittikçe artıyor. Bu hayvanlar arasında timsah derisi, dana derisi, devekuşu derisi, kertenkele derisi, koyun derisi bulunuyor.

3- Hermes Birkin Çanta Kaç Dolar?

Hermes Birkin modellerin fiyatları modellerine göre değişkenlik göstermektedir. En uygun fiyatları Birkin çanta modeli 10,000.00 dolar civarında satılmaktadır. En pahalı modeli ise 1,500.000 milyon dolara satılmıştır.

4- Birkin Bag Olayı Nedir?

Jane Birkin’in bir uçak seyahati yaparken çantası açılır ve içinden eşyaları dökülerek etrafa saçılır. Bu esnada yan koltuğunda bulunan Hermes SEO’su kendisine daha büyük bir çanta almasını söyler. Jane Birkin uygun modeli Hermes markasının üretmesi gerektiği ile alakalı iğneli bir espri yapar. Bunun sonucunda Birkin modeller hazırlanmaya başlanır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu