Bone

Bone Ne Demek? Giyimde, Mutfak Eşyasında Bone Nedir?

Bone ne demek sorusu ve bone kelimesinin kökeni birçok kişi tarafından araştırılan bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Farklı kullanım alanları olan bu ürün farklı yapı ve boyutlarda üretilmeye devam ediyor. Peki bu kelime ne anlama geliyor?

Bone Ne Demek TDK Açıklaması Nedir?

bone-ne-demek
Bone Ne Demek

TDK’nın sitesinde bone ne demek araması yaptığınıza genel olarak düz ve yumuşak bir kumaştan imal edilmiş, saçı tümüyle örtmek için tasarlanmış bir kadın eşyası olarak karşınıza çıkar. Oysa bone kullanım alanı daha geniş olan her iki cinsiyetin de kullanabildiği bir üründür. Farklı açıklamalarını incelemek için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Bone Ne Demek Latince Ne Anlama Gelir?

Farklı dillerde aynı yazıma sahip olan kelimeler olabilir. Günümüz Türkçesi farklı dillerden de kelimeler alarak her gün daha da genişlemekte ve zenginleşmektedir. Kişiler anlamını bilmediği kelimeleri internet üzerinden araştırarak kelime bilgisini genişletmeyi hedeflemektedir. Günlük hayatta birçok kelime kullanılmakta ve bu kelimelerin bazıları bireyler tarafından anlaşılamamaktadır. Örneğin kişi bone kelimesini ilk kez duyuyorsa bunu internet üzerinde bone ne demek şeklinde aratarak anlamını öğrenebilir. Farklı dillerde farklı anlama gelen bu kelime Latin dilinde “iyi” anlamında kullanılır.

Bunun yanı sıra bone Türkçe karşılığı eodev sitesinde de kemik olarak verilir. İngilizcede bu anlamıyla kullanıldığı için site bu yanıtı vermiştir. Yazımı aynı olan bir kelime farklı dillerde farklı anlamlara gelebilir.

bone-ne-demek

Bone Tabak Ne Demek?

Bone tabak anlamını öğrenmek için bu tabirin nereden geldiğine bakmak gerekir. Bu da bizi bone ne demek tıp sorusuna götürecektir. Bone tıp alanında tıpkı İngilizce kullanımda olduğu gibi kemik anlamına gelir. Bone tabak tabiri ise içinde belli bir oranda kemik külü barındırmasından alır. Bu oran şöyledir:

  • Yüzde elliden fazla olmak üzere hayvan kemiği külü
  • Kaolin
  • feldspat

Bu ürünlerin tabak yani porselen yapımında nasıl kullanıldığını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

                                               Porselen Yapımında Kullanılan Maddeler
Kaolin Kalıplara dökülen seramik çamurunun fırına girmeden önce şeklini korumasını sağlar.
Feldspat Sıcaklığın düşürülmesi için kullanılır.
Hayvan kemiği külü Porselene sıcaklığa ve darbelere karşı dayanıklılık kazandırır. Ayrıca çizilmeyi önleyici ve parlaklık arttırıcı bir etkisi de vardır.

Bu özelliklerinin yanı sıra bone mutfakta hijyeni sağlamak içinde kullanılır. Pişirilen ürünlere saç karışmaması için bu önlemin alınması şarttır.  Genel kural olarak bone mutfak girişinde takılır ve mutfaktan çıkış aşamasında çıkarılır. Yemek ve servis hazırlığı esnasında bone daima başta takılı olarak kalır. Bununla birlikte dikkat edilmesi gereken bir başka konu ise eldiven kullanımıdır. İş sağlığı ve güvenliği seminer ve eğitimlerinde bu konudan mutlaka bahsedilir.

bone-ne-demek

Bu kullanımların yanı sıra bonenin bir diğer kullanım alanı ise bir spor dalı olan yüzmedir. Bir sonraki başlıkta bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

bone-ne-demek

Yüzücü Bonesi Nedir, Ne İşe Yarar?

Bone ne demek sorusu ile karşınıza çıkacak bone seçeneklerinden biri de yüzücü bonesidir. Yüzücü bonesi yüzme sporunu aktif olarak yapan sporcuların kullandığı bir türdür. Ayrıca havuz gibi kapalı alanlarda yüzmek isteyenler ve özel ders almak isteyenlerin de mutlaka kullanması gereken ekipmanların içinde yer alır.

Yüzücü bonesi genel olarak incelendiğinde yüzücünün hareketlerini daha kolay ve hızlı yapabildiği görülür. Bunun yanı sıra havuz tarzı yerlerde bulunan klor gibi maddelerin saça zarar vermesini önlemek amacıyla da bu ürünün kullanılması uygundur. Günümüzde farklı markaların bu alanda farklı ürünleri mevcuttur. Ayrıca tesettürlü olan hanımlar için de haşema bone çeşitleri satışa sunulur. İnternet ortamından rahatlıkla ulaşabileceğiniz bu ürünler sayesinde yüzme için gerekli olan tüm gereçlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Konu ile ilgili olarak sık sorulan soruların cevaplarını aşağıdan bulabilirsiniz.

1 – Porselende Bone Ne Demek?

Porselende bone tabiri hayvan kemiği külü ile imal edilmiş ürünleri kapsar. Farklı markaların bu tarz ürünleri mevcuttur. Siz de ürün alım aşamasında porselenin alt kısmına bakarak bunu teyit edebilirsiniz.

2 – Bone Fare mı Demek?

Köken olarak Fransızcaya dayanan bu kelime farklı dillerde farklı anlamlara gelebilir. Örneğin Latince de “iyi” İngilizce de “kemik” anlamındadır. Fare olarak kullanılan bir dil de olabilir.

3 – Bone mi İyi Porselen mi?

Porselenler günlük kullanım için daha uygun bir seçenek olarak öne çıkar. Daha ağır bir yapıya sahip oldukları için bir darbe anında daha dayanıklıdır. Bone ise daha özel günler için tercih edilebilecek daha zarif ve hafif bir türdür.

4 – Bone Serisi Helal mi?

Bu tarz ürünler genel olarak helal gıda belgesi ile satılır. Ancak yine de alım aşamasında bu konuda hassasiyeti olanların dikkatli olması gerekir.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu