Magazin

2024 Miss Turkey Birincisi Seçildi: Seçim Sosyal Medyada Olay Oldu!

Miss Turkey birincisi seçildi ancak seçime tepkiler çığ gibi büyüdü. Yarışmanın derece alanları hakkında işte detaylar…

Geçtiğimiz günlerde Miss Turkey adayları belli olmuştu. Adaylar arasında yer alan isimler hakkında sosyal medyada çeşitli yorumlar yapıldı.

Dün akşam 20 finalist arasında kıyasıya rekabet sürdü. Jüriler tarafından değerlendirmeye alınan kadınlar arasında Miss Turkey birincisi belli oldu! Fakat birinci hakkında yorumlar hız kesmeden yapılmaya başladı.

Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen Oldu!

Önceden yapılan elemelerle birlikte finale sadece 20 isim kaldı. 20 kişi arasında gerçekleşen final mücadelesinde 2024 Miss Turkey birincisi İdil Bilgen oldu.

2 numaraya sahip olan İdil Bilgen, Türkiye’nin en güzel kızı seçilip tacına kavuştu.1.80 cm boyu olan Bilgen’in Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olduğu biliniyor.

Ayrıca İdil Bilgen, Miss World yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye de hak kazandı. İlerleyen günlerde dünya çapında güzellik yarışması yapılması planlanıyor.

2024-miss-turkey-birincisi-secildi

Yarışmanın Dereceye Giren Diğer İsimleri

Birinci kadar ikinci ve üçüncü hakkında da meraklar arttı. Yarışmada ikinci olan isim Cemre Ülker oldu. 8 numaralı yarışmacı ülkemizi daha sonra Miss Supranational’da temsil etmeye hak kazandı.

1.79 cm boyunda olduğu bilinen Ülker, Paris School of Business’ta Uluslararası Pazarlama ve İş Geliştirme bölümünde yüksek lisans yaptığı biliniyor.

Üçüncü ise yarışmada seçilmedi çünkü uluslararası alanda bu unvanı elde edecek bir yarışmacı yarışmayacak. İlk beşe kalan isimler şu şekildeydi: Aylin Molla, Melissa Öykü Yorulmaz ve Candan Şeviktürk.

2024-miss-turkey-birincisi-secildi

Türkiye’nin En Güzel Kadını Neye Göre Seçiliyor?

Yarışmacılar dereceye giren isimleri gördükten sonra sosyal medyada eleştiriler de yapıldı. Seçim sırasında neye göre ilerlendiği merak konusu oldu.

Miss Turkey yani Türkiye’nin en güzel kadınının seçildiği yarışmada amaç imajıyla ve Türk kadını özelliklerini taşıyan en iyi ismi bulmak oluyor.

Var olan yarışmaya 18-27 yaş arasında yer alan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kadınlar katılabiliyor. Kadınların daha önce evlenmemiş olması ve çocuk sahibi olmaması gerekiyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu