Sağlık

Burun Egzersizi Nedir, Ne İşe Yarar? Estetik Olmadan Egzersiz ile Şekil Düzelir mi?

Burun egzersizi, burun üzerine yapılan birtakım masaj hareketlerini kapsar. Vücutta yapılan her egzersiz mutlak bir fayda sağlar. Günümüz koşullarında stres, çalışma hayatı gibi gergin süreçler vücudumuza nefes alış verişimize kadar etkiler. Bu yüzden her hangi bir kası çalıştıran bir hareket mutlaka vücutta karşılık bulur.

Burun Egzersizi İle Burun Düzelir mi?

burun-egzersizi
Burun Egzersizi

Burun egzersizi ile burun gibi kemikten ve kıkırdaktan meydana gelen bir dokuyu değiştirmek veya düzeltmek mümkün değildir. Ancak bu egzersizler sayesinde şu kazanımlara ulaşabilirsiniz:

  • Burun kaslarınız güçlenir.
  • Cilt tonunuzu eşitleyebilirsiniz.
  • Genel yüz görünümünüzün iyileşmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Egzersizler vücudun çeşitli bölgelerinde bulunan kasları çalıştırmak için yapılır. Bu hareketler vücudun şekillendirilmesi ve güçlendirilmesi için oldukça etkili bir katkıda bulunur. Yazının devamında burun kısmı için yapılacak egzersizleri okuyabilirsiniz.

Burun Ucu Düşüklüğü Burun Egzersizi İle İyileşir mi?

burun-egzersizi

Burun egzersizi yukarıda bahsedildiği üzere herhangi bir cerrahi işlemin yerine geçebilecek egzersizler değildir. Bu yüzden burun ile ilgili durumlarda yüz yogası sadece bir destek olarak genel görünümün iyileştirilmesi noktasında fayda verir.

Bunun yanı sıra eğer burnunuzun genel yapısı ve işlevi ile ilgili bir problem varsa bir plastik cerrahı ile görüşmeniz faydalı olacaktır. Konu ile ilgili olarak en doğru bilgiyi kendisinden alabilirsiniz. Burun düşüklüğü gibi burun kemiklerinin ve kıkırdak dokunun yeterince destek sağlamadığı durumlarda gerekli operasyonlar sonrası istenilen görünüme kavuşmak mümkündür. Burun ucu düşüklüğünün nedenleri incelendiğinde şu etkenlerden bahsedilebilir:

  • Burnun yapısı doğuştan böyle olabilir.
  • Burun travması yaşanmış olabilir.
  • Cerrahi bir işlemin sonucu olabilir.
  • Kalın burun derisine sahip olunması
  • Deri altında bulunan yumuşak dokunun fazlalığının burun ucuna baskı yapması
                                                    Burun Ucu Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır?
Burun ucunun aşağı sarkması Burun ucunun asitmetrik bir yapıda olması
Burun deliklerinin dar bir yapıya sahip olması Burnun genel yapısının dengesiz görünmesi

Kişinin profilden görünümünü tamamen değiştiren burun ucu estetiğinde genelde işlemler başarılı bir şekilde sonlanmakta kişi istediği görünüme kavuşmaktadır.

Burun Kaldırma Egzersizleri İşe Yarıyor mu?

burun-egzersizi

Burun egzersizi genel olarak her hekimin burun estetiği sonrasında önerdiği masaj tekniklerini içerir. Zaman zaman internet üzerinde ameliyatsız burun küçültme güzelleşmenin anahtarı şeklinde yazılar karşınıza çıkabilir. Ancak bu konuda kesinleşmiş bir bilgi yoktur. Ciddi anlamda burun yapısında bir sorun olan kişinin vereceği en doğru karar uzman birisiyle görüşmek olacaktır. Bu tarz egzersizler kıkırdak dokusu yeni yeni gelişmekte olan yeni doğan bebeklerde bir gelişme gösterebilir. Anadolu’da ve farklı coğrafyalarda bu tarz uygulamalar günümüzde de varlığını korumaktadır. Ancak bunların bilimsel bir yanı yoktur. Genel olarak incelendiğinde burnun kemik ve kıkırdak yapısı ergenlik döneminin sonunda tam şeklini alır.

 Estetik Burun Ameliyatı

burun-egzersizi

Estetik burun ameliyatı; burun yapısından hoşlanmayan kişiler veya burun yapısı zarar görmüş ya da işlevini yitirmiş kişilere uygulanan bir cerrahi operasyondur. Burun ameliyatı sayesinde yüzün genel görüntüsü değişir. Bu açıdan bakıldığında en ufak bir hamlenin yüzün tüm yapısını etkileme ihtimalinden dolayı uzman seçimi oldukça önem taşır. Burun ameliyatı sonrası burun egzersizi ile tam olarak net sonuca ulaşma süresi ortalama 6 ila 12 aydır. Hatta bazı durumlarda küçük düzeltmeler bile gerekebilir.

Bu ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise tütün ürünleri kullanımıdır. iyileşme sürecinin uzamaması adına bir süre tütün ürünleri kullanımına ameliyat öncesi ve sonrası ara vermek gerekir. Ameliyat öncesi gerekli tetkiklerin yapılması yaklaşık bir gün sürer. Bu süreçten sonra ameliyat için gerekli hazırlıklar tamamlanmış olur. Bunun yanı sıra bu ameliyatın yapılamayacağı kişiler de vardır. Bu kişiler kanama bozukluğu yaşayanlar, uyku apnesi sorunu olanlar ve beden algısı bozukluğu olan kişiler olarak sayılabilir.

Sık Sorulan Sorular

Burun egzersizi konusu ile ilgili olarak sorulan sorulara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1 – Burun Şekli Masajla Değişir mi?

Yüz lenfatiklerini ve kan dolaşımının harekete geçirilmesini sağlamaktadır. Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir. Ancak bazı durumlarda eğri burun yapısı için faydalı olabilir.

2 – Burun Aparatı İşe Yarar mı?

Burun estetiği sonrasında burundaki yaraların iyileşme sürecinde burunda zamanla çeşitli farklılıklar görülebilir. Oluşabilecek bu farklılıkları en minimuma düşürmek amacıyla burun aparatı önerilir. Burun ucunu destekleyen bu aparatla yara iyileşmesine bağlı burun ucunda düşme riski azaltılır.

3 – Hafif Kemerli Burun Nasıl Düzeltilir?

Hafif kemerli burun ameliyatsız olarak hyalüronik asit uygulaması ile geçici dolgu olarak uygulanmaktadır. Böylece uygulanacak olan her iki işlem de ağrısız ve acısız olarak yapılmaktadır.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu