Bone

Çocuk Bone Modelleri Neler? En Uygun Sıkmayan Çocuk Boneleri Hangileri?

Çocuk bone modelleri yüzme ile ilgilenecek çocuk için seçilen önemli yüzme aksesuarlarıdır. İşte tüm ayrıntılar.

Yüzme boneleri yüzme sporu ile ilgilenen herkesin en temel ihtiyaçlarındandır. Birçok çeşidi bulunan yüzme bone modellerinden hangisi iyi, hangi malzemeden üretilen seçilmeli tüm detayları ile yazıda incelenebilir.

cocuk-bone

Çocuk Bone Nedir? Çocuk Havuz Bonesi Malzemeleri

Çocuk bonesi çocuklar için özel olarak üretilmektedir. Saçları ıslanmaktan, klorlu sudan ve zarar verici etkilerinden ve enfeksiyonlardan korumak için gereklidir. Birçok havuz için hijyen kuralları dahilinde de gereklidir. Bone modelleri arasında çok fazla çeşit bulunmaktadır.

Farklı malzemelerden üretilen bonelerin kullanım kolaylığı sağladığı konular da farklılık göstermektedir. En sık tercih edilen bone malzemeleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Silikon

  • Kumaş

Çocuk havuz bonesi erkek çocuk ve kız çocuk olarak 2’ye ayrılmaktadır.

A- Kız Çocuk Havuz Bonesi

Havuzların hijyeni için kullanılan klor saçlara zamanla zarar vermektedir. Bu yüzden havuza giderken mutlaka çocuklara özel üretilmiş çocuk yüzme bone modellerinden seçmeli ve uygun kullanmalısınız.

Çocuk bone havuz için dediğiniz zaman birçok spor malzemesi satan mağazadan uygun ürünleri bulabilir satın alabilirsiniz. Kızlar için özel üretilen daha canlı renklerde ve sevilen baskılarda olan kız çocuk modelleri çok tercih edilmektedir.

B- Erkek Çocuk Bone | Çocuk Bone Silikon mu Olmalı?

Erkek çocuklar için özel üretilen bu boneler yüzme sırasında kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Polyester, kumaş ve silikondan üretilen yüzücü boneleri illa silikon olmak zorunda değildir.

Çocuğunuz hangisi ile kolay yüzme sağlıyorsa hangisi daha rahat ise onu tercih edebilirsiniz.

cocuk-bone

Yüzme Bone Modelleri Nereden Satın Alınabilir?

Havuz boneleri havuz ekipmanları ya da spor aletleri satan birçok yerde bulunmaktadır. Ayrıca internet sitesi üzerinden de alışveriş yapabilirsiniz.

En sık tercih edilen Decathlon çocuk bone modelleri, LC Waikiki havuz bone modelleri ve migros havuz boneleridir.

A- Çocuk Havuz Bonesi Migros

Eğer çocuk havuz bonesi arıyorsanız Migros çok fazla çeşitle karşınıza çıkmaktadır. Kulakları koruyan, saçları koruyarak çeşitli enfeksiyonları engelleyen yüzme bone çeşitlerini Migros marketlerde bulmak mümkündür.

Hem model çeşitliliği hem de malzeme karşılaştırması yapmak için harika seçenekler sunan Migros aktif ve internet mağazacılığı sunmaktadır.

B- LC Waikiki Havuz Bonesi

Sadece çocuklar için değil yetişkinler içinde fazlaca model ve çeşit sunan LC Waikiki en çok tercih edilenler arasında sayılmaktadır.

Silikon yüzücü boneleri, tesettür deniz bone çeşitleri ile seçenek fazlalığı sunmaktadır. LC Waikiki alışverişlerinizi mağazalardan yapabileceğiniz gibi internet sitesi üzerinden yapabilir kapıda ödeme kolaylığını da kullanabilirsiniz.

C- Su Geçirmeyen Bone Decathlon!

Silikon malzemelerden üretilen su geçirmeyen boneler çocuk ve yetişkinler için tercih edilmektedir. Nabaıjı marka ile en çok tercih edilen marka performans açısından oldukça etkilidir.

Saçı sıkıca tutan bu boneler yüzüş performansınızı da arttırmaktadır.

cocuk-bone

Yüzme Bonesi Nasıl Olmalı?

Baş ve kulak bölgesini sudan korumak için tasarlanan bone modelleri doğru oturacak şekilde tasarlanmış olmalıdır. Kafaya tam oturmalı ama aynı anda rahat olmalıdır.

Görüş mesafesini kapatmamalı, kaliteli malzemeden yapılarak uzun süre dayanmalıdır. Uygun boyutlara sahip, rahat ve kalite olarak güzel bir bone yüzüş performansını ciddi ölçüde arttırmaktadır.

Peki bone nasıl takılır? Aslında oldukça kolay olan bu işlem için boneyi yanlardan tutun alından başlayarak boneyi geçirin. Saçlarınızı eşit şekilde dağıtarak bonenin başa oturduğundan emin olun. Tüm işlem aslında bu kadar basit!

Çocuk Bone Güncel Fiyatları Nasıl?

Bu kadar model içerisinde fiyat konusunda kafanızda karışıklıklar olabilmektedir. 2024 yılı ortalama yüzücü bone modelleri için fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Aşağıdaki tabloda fiyat çeşitlerini incelemek mümkündür.

Çocuk Yüzücü Bone Markası

2024 Yılı Fiyatları

Boss Silikon Bone

199,00 TL

Decathlon Silikon Yüzücü Bonesi

320 TL

LC Waikiki Bone

359,99 TL

Migros Bestway Bone

129,95 TL

Nabaıjı Silikon Yüzme Bonesi

130,00 TL

cocuk-bone

Yukarıda verilen ortalama fiyatlar zaman içerisinde değişkenlik gösterebilmektedir. Ortalama fiyatlar yukarıda gibidir.

Çocuk Bone Modelleri Hakkında Sık Sorulan Sorular

Havuzlar için kullanılan özel boneler hakkında en çok sorulan soru çeşitleri aşağıdaki gibi sıralanabilir.

1- Havuz Bonesi Saç Döker mi?

Hayır havuz boneleri saç dökmemektedir. Asıl klorlu su saçlara uzun vadede zarar vermektedir. Yüzerken mutlaka yüzme bonesi takılmalı saç ve kulaklar korunmalıdır.

2- Açık Havuzda Bone Takılır mı?

Havuzlara bonesiz girmek çoğu zaman yasaktır. Kendi sağlığınız için mutlaka bone kullanmalısınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu