Moda Haberleri

Kına Gecesi Elbisesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kına gecesi elbisesi nasıl olmalıdır? Kına gecesi elbisesi seçerken nelere dikkat etmek gerekir? Kına gecesi, geleneklerine bağlı olan her ailenin düğünden önce düzenlediği bir gecedir. Biraz hüzünlü fakat bir o kadar da eğlenceli olan bu geceler giyilen kıyafetler ile de daha da güzel ve şık olmaktadır.

Kına gecesi için belirlenen her detay ve organizasyon teması kıyafetinde nasıl olacağı hususunda bir yol gösterici oluyor. Bu nedenle bir bütün halinde hazırlanan kına geceleri kıyafet ve renk seçimiyle de oldukça önemlidir. Peki, kına gecesi kıyafeti nasıl olmalıdır? Kına elbisesi alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Kına Gecesi Elbisesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Kına gecesi elbette ki çoğu genç kızın hayalidir. Geleneksel bir şekilde evlenmek ve süreci bu şekilde organize etmek isteyen genç kızlar kına gecesi için birçok farklı konsept belirliyorlar. Bu nedenle de elbiseler ve temalar her geçen gün farklılaşıyor. Gerek modern gerekse de geleneksel temalar ile hazırlanmış olan kına geceleri birçok detay barındırıyor.

Organizasyon teması her ne kadar değişiklik gösterse de bazı detaylar vardır ki herkes için aynıdır. İşte bu detaylara dikkat edildiği takdirde kusursuz bir kına gecesi hazırlayabilirsiniz. Peki, kına gecesi elbisesi nasıl olmalıdır? İşte detaylar…

1 –  Vücut Tipinize Göre Uygun Olmalıdır

kina-gecesi-elbisesi
Kına Gecesi Elbisesi

Hangi kıyafeti seçiyor olursanız olun mutlaka vücut tipinize ve kilonuza göre uygun olan modeller tercih edilmelidir. Çünkü vücudunuza göre uygun olmayan kına gecesi elbisesi seçerseniz hem rahat edemezsiniz hem de görüntü olarak hoş görünmeyebilirsiniz. Zevk ve tercihlerinize uygun olarak tercih edeceğiniz kıyafetler ile harika bir görüntü sergileyebilirsiniz.

2 – Kumaş Seçimine Dikkat Edilmelidir

Kına gecesi elbisesi alırken kumaş seçimine dikkat etmeniz önemli bir ayrıntıdır. Özel gün elbiseleri genellikle parlak ve saten kumaşlardan olabileceği gibi daha mat ve sade kumaşlardan da tasarlanabiliyor. Burada önemli olan hem vücudunuza uygun hem de konseptinize uygun bir kumaş tercihi yapmak önemlidir.

Modern fakat bir o kadar da sade bir kına gecesi konseptiniz varsa elbise kumaşlarınızı tül ve düz kumaşlardan yapılmış olanları tercih edebilirsiniz. Fakat daha geleneksel bir konsept belirlediyseniz kadife, saten, biraz daha kabarık modeller tercih edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken nasıl bir kına gecesi organizasyonu olacağına karar vermektir. Ardından geri kalan tüm detaylar kolaylıkla tamamlanacaktır.

3 – Renk Tercihine Dikkat Edilmelidir

Kına geceleri geçmişten günümüze genellikle kırmızı temalı olmuştur. Daha farklı renk ve konseptlerle hazırlanıyor olsa da ana tema her zaman kırmızıdır. Bu nedenle de tercih edilen kına gecesi elbisesi kırmızı ve benzeri renkler ile tasarlanabiliyor. Kendi zevk ve tercihlerinize göre belirleyeceğiniz renkler ile kendi organizasyon temanız ile uyumlu bir görünüm yakalayabilirsiniz.

4 – Kına Gecesi Elbisesi Organizasyon Teması ile Uyumlu Olmalıdır

Kına gecesi elbisesi istediğiniz renkte, modelde ve farklı kültürlerde olabilir. Sizin dikkat etmeniz gereken hem size uygun olmalı hem de tercih edeceğiniz kına temasına uygun olmalıdır. İster modern ister geleneksel bir tema belirlemiş olun tek dikkat edilmesi gereken kına gecesi elbisesi modelinin sizin organizasyonunuz ile uyumlu olmasıdır.

kina-gecesi-elbisesiGeleneksel bir kına temanız var ise daha kadife ve kaftanlı modeller tercih edebilirsiniz. Tamamen geçmiş dönem esintileri barındıran bir elbise ile harika bir şekilde görünebilirsiniz. Fakat Hint temalı bir kına gecesinde geleneksel bir kıyafet kullanmak hoş olmayacaktır. Bu nedenle iki ayrıntının da birbiri ile uyumlu olması önemlidir.

5 – Kına Elbiseleri Genç ve Dinamik Modeller Olmalıdır

Çoğu genç kızın hayali olan kına geceleri artık farklı temalar ve konseptler ile tasarlanabiliyor. Bu nedenle de elbise modelleri her yıl değişebiliyor ve yeni tasarımlar satışa sunuluyor. Bu nedenle birden fazla model ve renkte tasarlanan kına gecesi elbisesi tasarımları modern ve şık olmalıdır.

Kına gecesi elbiselerinde elbette ki bütçe önemli bir unsurdur. Hem bütçenize hem de hayalinizi kurduğunuz bu özel geceye uygun elbiseler bulmak mümkündür. Tek yapmanız gereken ne istediğinize karar vermek olacaktır. Peki, kına gecesi elbisesi modelleri nasıl olmalıdır?

Kına Gecesinde Giyilecek Elbise Modelleri Nelerdir?

Kına gecesi elbisesi tesettür veya açık modellerle üretilmektedir. Her kesime uygun bir şekilde tasarlanan elbiseler farklı modeller ve renkler ile satışa sunulmuştur. Peki, kına gecesi elbisesi modelleri nasıldır?

1 – Modern Kına Elbisesi Modelleri

kina-gecesi-elbisesiKına gecesi elbisesi modelleri her renkte ve modelde tasarlanmaktadır. Genellikle kırmızı rengin tercih edildiği bu özel gecelerde daha modern ve dinamik elbiseler tercih etmek isteyenler olabilir. Bu durumda da birçok farklı abiye elbise modelleri kına gecelerinde tercih edilebilir. Peki bu modern elbiseler hangileridir?

  • Balık model elbiseler kına gecesi elbisesi olarak tercih edilebilir.
  • Helen tarzı modeller eğer kına temanız için uygunsa modern ve farklı bir kına gecesi için ideal olabilir.
  • Yaz mevsimi için askılı ve uçuş uçuş bir model tercih edebilirsiniz.
  • Kabarık ve prenses modeller
  • Kısa kına elbisesi modelleri de kına gecesi teması için tercih edilen modeller arasındadır.

2 – Kına Elbisesi Abiye Modeller

Abiye elbiselerin büyük bir bölümü kına gecelerinde de kullanılabilmektedir. Dilediğiniz ve renkte tercih edeceğiniz abiye elbiseler ile kına gecenizi tasarlayabilirsiniz. İster sade isterseniz de daha şatafatlı elbise modelleri ile uygun bir konsept belirleyebilirsiniz.

3 – Kırmızı Kına Elbisesi Modelleri

Kına gecesinin vazgeçilmez rengi kırmızıdır. Bu nedenle kına gecesi elbisesi modelleri genellikle kırmızı temalı olmaktadır. İster geleneksel isterseniz de modern çizgilerle hazırlanan bu elbise modelleri kaftanlı ve kaftansız olarak tercih edilmektedir. Ayrıca daha geleneksel modeller için bindallı kırmızı kına gecesi elbisesi de tercih edilebilir.

4 – Tesettür Kına Gecesi Kıyafetleri ve Modelleri

kina-gecesi-elbisesiTesettürlü kadınlar için tasarlanmış çok farklı ve güzel kına elbiseleri bulunmaktadır. İster sade isterseniz de daha ağır modeller tercih ederek düğünden önceki gecenizi harika geçirebilirsiniz. Son zamanlarda biraz daha kabarık ve geleneksel nişan elbisesi modelleri gibi olan kına elbiselerini de tesettürlü kadınlar daha fazla tercih edebiliyor. Kişiden kişiye değişebilen bu elbiseler için bazı modeller ise şöyledir:

  • Geleneksel kaftanlı uzun kına elbiseleri
  • Modern fakat kabarık olmayan tesettürlü elbise modelleri
  • Modern ve kabarık tesettürlü elbiseler

Elbette ki herkesin tercihi ve zevkleri farklıdır. Fakat fikir vermesi açısından birkaç farklı model ismi yol gösterici olabilir.

5 – Kına Gecesi Elbiseleri Kabarık Modeller

Kabarık modeller kına gecelerinde oldukça fazla tercih edilmektedir. Özellikle daha büyük organizasyonlarda oldukça sıklıkla tercih edilen kına gecesi elbisesi modelleri hareket etmek açısından rahat olabiliyor. Her temaya uygun tasarlanan kabarık modeller ile rahat bir gece geçirebilirsiniz.

6 – 2. El Kına Elbisesi ve Modelleri

kina-gecesi-elbisesiKına gecesi elbisesi için ister 2. El modelleri isterseniz de sıfır elbise modelleri tercih edebilirsiniz. Çoğu organizasyon şirketi ve gelinlik mağazaları bu elbiseleri istenilen gün kadar kiralamaktadır. Bir gece için fazla masraf yapmak istemeyen ya da bütçesi yeterli olmayan gelin adayları için bu tarz yerler oldukça uygun olmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu