Sağlık

2023 Diyetisyen Kliniği Açma Şartları Nelerdir?

Diyetisyen Kliniği Açma Şartları Değişebilir mi?

Diyetisyen kliniği açma şartları birçok işyerinin açılma usullerine tabidir. İlk olarak diyetisyenlik lisansına sahip olmanız gerekir. Diğer iş yeri mekanlarının fiziki koşullarından farklı olarak ekstra özellik aranmamaktadır.

2023 Diyetisyen Kliniği Açma Şartları Nelerdir?

Diyetisyen kliniği açma şartları birçok işyerinin açılma usullerine tabidir. İlk olarak diyetisyenlik lisansına sahip olmanız gerekir. Diğer iş yeri mekanlarının fiziki koşullarından farklı olarak ekstra özellik aranmamaktadır. Bu nedenle diyetisyenlik yapılan yerlerin belirli metrekare şartları bulunmaz. Ayrıca gerekli belgelerin bulundurulup tamamlanması da büyük önem arz etmektedir.

Diyetisyen Ofisi Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kalori açığı oluşturma, zayıflama ve kilo almak için diyetisyenler özel ofislerinde hizmet verir. Ofisleri açabilmek için ise bazı belgeler gerekir. Gerekli belgeler açma ruhsatına ehil olunup olunmadığı noktasında önemlidir. Diyetisyen kliniği açma şartları arasında da gerekli belgelerin tamamlanması bulunur. Bu şekilde resmi kurumlara kayıt yapılabilir ve devlet vergilendirmeyi uygun şekilde yapabilir. Gerekli belgelerden bazıları şunlardır;

  • 2 adet fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte ikametgâh belgesi
  • Adli sicil kaydı belgesi
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olunduğuna dair bir belge
  • İşletici kimlik bildirme belgesi gibi belgelerdir.
Diyetisyen klinigi acma sartları
Diyetisyen kliniği açma şartları

Diyetisyen İşyeri Açma Ruhsatı Nereden Alınır?

Diyetisyen kliniği açma şartları içerisinde ruhsat alınması işlemi gerekir. Çalışma ruhsatı alımı öncesinde mekan incelenir ve uygunluk işlemi kontrol edilir. Ruhsat alınması işyerinin resmi kurumlar tarafından tanınmasıdır. Ruhsat alımı belediyeye bağlı yerleşim yerlerinde bağlı olduğu belediyelerden yapılır. Şehir merkezi ve belediye dışında kalan yerlerde il özel idaresine başvurulup alınır. Bu şekilde resmi işler tamamlanır.

Diyetisyenler Hangi Odaya Kayıt Olur?

Diyetisyenler ve onlar gibi iş yeri işletme amacı taşıyan kuruluşlar daha önceden oluşturulan odalara kayıt olur. Gerekli zamanlarda iş yeri sahiplerine de destek olurlar. Bağlı olunan odalar işyeri sahibinden de ufak ücretler talep ederler. Birlik oluşturulması ve hak mahrumiyetini önlemeye de yardımcı olurlar. Diyetisyenler iş yeri açma sonrası Türkiye Diyetisyenler Derneğine kayıt olabilirler.

Diyetisyen klinigi acma sartlarıDiyetisyen KOSGEB Desteği Alabilir mi?

Diyetisyen kliniği açma şartları tamamlandıktan sonra iş yeri açılır. Kişiler açtıkları iş yerlerinde nakit ihtiyaçlarını karşılamak için desteğe ihtiyaç duyarlar. Bu desteklerden biri de KOSGEB desteğidir. Ancak diyetisyenlik mesleği klasik meslek grupları arasında yer alır. Klasik meslek gruplarına KOSGEB desteği bulunmamaktadır. Bununla birlikte çeşitli bankalardan nakit desteği alınabilir.

Diyetisyen Kliniği Açma Şartları Değişebilir mi?

Diyetisyen kliniği açma şartları ilgili kanunlar ve mevzuatlarla değiştirilebilir. Kişiler işyeri açmadan önce mutlaka son güncelleme ve kanunları takip etmelidir. Eksik kalındığı düşünüldüğü noktalarda bir uzmana baş vurulmalı ve destek alınmalıdır.

Diyetisyen klinigi acma sartlarıDiyetisyen Merkezi Açmak İçin Konum Önemli mi?

Diyetisyen kliniği açma şartları arasında bulunmasa da açılan işyerinin faaliyetleri açısından konum önemlidir. İşlek bir caddede ilgi çeken bir işyeri açmanız ileriki iş hayatınızı da olumlu etkileyecektir. Bu şekilde işyeri daha çok göz önünde bulunacak ve daha kolay tanınacaktır. Bu tanıtımlar kişilerin diyetisyenlik konusunda ilk olarak size uğramasını sağlayacaktır.

Diyetisyen Ofisinde Olması Gerekenler Nelerdir?

Diyetisyen kliniği açma şartları sağlandıktan sonra bir diğer işleme geçilir. Diyetisyen ofisi kullanıma uygun hale getirilir. Bu şekilde uygun hale getirilen ofiste müşteri kabulüne başlanır. Diyetisyen ofisinde bulundurulacak malzemeler meslek ihtiyaçlarına uygun olmalı ve gereksinimleri karşılamalıdır. Diyetisyen ofisinde olması gereken bazı unsurlar şunlardır;

  • Oda genel olarak sağlığı temsil eden yeşil ve beyaz renklerine sahiptir.
  • Gelen müşterilerle sohbete uygun masa ve koltuk takımları bulunur.
  • Geniş pencereye sahip ferah ve rahatlatıcı bir ortam olmalıdır.
  • Tavsiye niteliği içeren ve müşteri motive eden sözlere yer verilebilir.

Diyetisyen klinigi acma sartlarıDiyetisyen Ofisi Malzemeleri Nelerdir?

Diyetisyen ofisinde bulunan malzemeler bu mesleği icra sırasında işlerinizi görmenizi sağlayacak eşyalardan oluşur. Bu malzemeler hem işyeri mekanına uygun olmalı hem de işyerini tanıtma ve güzelleştirmeye hizmet etmeli. Ayrıca diyetisyen kliniği açma şartları bakımından da uygun olmalıdır. Diyetisyen ofisi malzemelerinden bazıları şu şekildedir;

  • Müşterilere özel ve onların ihtiyaçlarını hatırlamaya yarayan not panosu.
  • Görüşmelerin ayarlandığı ve hatırlatma görevi gören takvim.
  • Müşterilere örnek temsil edecek olan beslenme fotoğrafları.
  • Müşterilerin boy ve kilo ölçümü için gerekli aletler.

    Diyetisyen Klinik Ne Kadar Kazanır?

Diyetisyen kliniği açma şartları kişinin kazancı açısından da önemlidir. Diyetisyen kliniği açıldığı yerin konumuna ve bölgenin nüfusuna göre de farklı kazançlara sahiptir. Örneğin İstanbul da açılan bir klinik ile küçük bir ilçede açılan kliniğin kazancı aynı olmayacaktır. Bölgelere göre diyetisyen kliniği ortalama kazancı şu şekildedir;

İşyerinin Açıldığı Bölge İşyerinin Ortalama Kazancı
İstanbul (Merkez Bölgeler) 45000 Tl
Ankara (Merkez Bölgeler) 40000 TL
İzmir (Merkez Bölgeler) 43000 TL
Antalya (Merkez Bölgeler) 45000 TL

Diyetisyen klinigi acma sartlarıSıkça Sorulan Sorular

Sıkça sorulan sorular kapsamında diyetisyen kliniği açma şartları ile alakalı karşımıza çokça çıkan ve merak edilen sorular cevaplanmaktadır. Diyetisyen kliniği açma şartları hakkında sorulan bu soruların cevaplanmasıyla kişiler konu hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Ayrıca meraklılarının ve ilgililerinin de soruları cevaplanmaktadır Diyetisyen kliniği açma şartları hakkında sıkça sorulan sorulardan bazıları şu şekildedir;

1 – Beslenme ve diyetetik mezunları kendi yerini açabilir mi?

Beslenme ve diyetetik mezunları kendi iş yerlerini açmak için birçok şartı tamamlamaları gerekmektedir. Bu şartlara da diyetisyen kliniği açma şartları denilir. Bu şartların tamamlanmasının ardından bakanlık diyetetik ve beslenme uzmanlarının ekstra eğitime tabi tutulmasını da ön şart olarak görmüştür. Ve klinikte bir doktor bulundurma şartını aramaktadır.

2 – Klinik Diyetisyen Nasıl Olunur?

Klinik diyetisyen olabilmek için ilk olarak bu bölümün okulu okunmalıdır. Üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümünden en az lisans derecesiyle mezun olmak gerekir. Daha sonra özel işyeri açmak isteyenlerin diyetisyen kliniği açma şartları tamamlamaları gerekir. Ayrıca bakanlık kararları da dikkate alınarak faaliyete geçilebilir.

Diyetisyen klinigi acma sartları3 – Beslenme ve Diyetetik Doktora Yapınca Ne Olur?

Beslenme ve diyetetik okuyan kişiler okul bitirdikten sonra doktora yapabilirler. Bu kişiler doktoralarını başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra birçok faaliyette bulunabilirler. Örneğin doktorasını tamamlayan kişiler üniversitede öğretim görevi yapabilirler. Ayrıca gerekli diyetisyen kliniği açma şartları sağlanması halinde bir doktor eşliğinde işyeri açabilirler.

4 – Diyetisyen Kliniği Açma Şartları Maliyete Etkisi Nedir?

Diyetisyen kliniği açma şartları birçok farklı işlemden oluşur. Bu işlemler sırasında birçok farklı kurumdan izin talepleri oluşturulur. Bu işlemler sırasında sürekli kurumlarla iletişim halinde olunması gerekir. Bu durum da vakit ve nakit kaybına neden olabilir. Kişiler bu işlemlerin maliyete olan etkisini azaltmak için işi ehli olan kişilere yetki vererek daha uyguna yaptırabilir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu