Fularlı Bone Modelleri Nasıl Kombinlenir?
Fularlı bone modelleri, tesettür camiasına yeni soluk getirmeyi başarmış dış giyim ürünlerindendir. Günümüzde konfor ve pratiklik hayatın her alanında ön planda yer almaktadır. Bu doğrultuda özellikle moda ve tesettür kategorisinde hazır boneler veya kolay takılabilen şallar göz önüne çıkmıştır. Fularlı bone modelleri de pratik şıklığı bir arada sunan şallar içerisinde ayrıcalıklı bir yere sahiptir.
Birbirinden İddialı Fularlı Bone Modelleri Kombinleri!
Fularlı bone modelleri kendiliğinden fular eklentili ve tek parçalı boneleri ifade etmektedir. Bone olarak adlandırılan bu parçalar esasında tıpkı bir şal gibi hizmet vermektedir. Bonenin tek parçalığını ve kolay giyilip çıkarılır olmasını bünyesinde barındıran fularlı bone modelleri her durumda kurtarıcı bir parçadır.
Özel gün şıklığı başta gelmek üzere fularlı bone modelleri gündelik yaşamda da sık rastlanan türdendir. Bununla birlikte bu modeller en kullanışlı bone türleri içerisinde de kabul görmektedir. Kombini tamamlamada bütünlük sağlayan bu parçaları her tarza uyarlayabilirsiniz. Her tarzda kendini belli eden fularlı bone modellerinin kombin önerileri de şu şekilde sıralanabilmektedir:
1 – Tuniklerde Fularlı Bone Modelleri Nasıl Olmalı?
Tunikler bir kombinde en çok tercih edilen tesettür giyim ürünlerindendir. Uzun ve bol olan tunikler değişik tasarımlarla kullanıcılara sunulmaktadır. Bir tuniği ister kumaş, kot, bol kesim pantolonla isterseniz de bir etekle kombinleyebilirsiniz. Burada alt giyim tercihi tamamen size aittir.
Kendiliğinden detaylı olan tuniklerde tercih edilecek fularlı bone modelleri de çeşitlilik göstermektedir. Burada tunik renginiz hatta tunik uzunluğunuz bile fularlı bonenin modelini etkilemektedir. Örneğin taşlı bir tunikte tercih edebileceğiniz fularlı bone modeli şunları içerebilmektedir:
- Bant taş işlemeli modeller
- Tek renk modeller
- Desenli modeller
2 – Fularlı Abiye Bone Modelleri Nasıl Kombinlenmeli?
Abiye bone modelleri özel gün şıklığının en önemli unsurudur. Gündelik modellerden yapı bakımından ayrılan abiye bone modelleri, görünüşüyle kendine hayran bırakmaktadır. Bu modellerde taşlar, işlemeler ve renkler her daim ön planda tutulmaktadır.
Zümrüt yeşili bir abiyeye sahipseniz gri pullu fularlı bone modelleri ile müthiş bir kombin oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde mor bir abiye ile siyah dantelli fularlı bone de muhteşem uyum sağlayacak parçalardandır. Çanta, ayakkabı ve kolye gibi diğer aksesuarları da bonenizle eşdeğer seçtiğinizde abiyenizi tepe noktalara çıkarabilirsiniz.
3 – Düğünlük Bone Modelleri Nasıl Oluşturulur?
Düğünlük bone modelleri de abiye kombinlerine benzer özelliktedir. Düğünlük fularlı bonelerde abartılı sayılabilecek modeller tercih edilmektedir. Düğün odaklı tasarlanan bu bonelerde payetler, simler ve taşlar büyük yer tutmaktadır.
İnce taşlarla bezenen bu boneler gelinlerin bile tercihini oluşturmaktadır. Kolay kullanım olanağı sağlayan bu boneler düğün şıklığında çeşitliliğe de izin vermektedir. Örneğin düğünde kombin değişikliği yapacaksanız bu fularlı bone modelleri yardımınıza koşacaktır.
Kırmızı bir abiye üzerine kırmızı taşlı bone ilk kombin örneğidir. Diğer kombinde ise siyah taşlı elbise üzerine siyah pul detaylı fularlı bone takabilirsiniz. Elbiseyi değiştirme süresi hariç boneyi değiştirmeniz bir dakikadan az sürebilecek niteliktedir.
4 – Günlük Elbiselerde Fularlı Bone Modelleri Neleri İçerir?
Günlük elbiseler genellikle triko ve rahat kumaşlardan üretilmektedir. Bundan dolayı da bu elbiselerle seçilecek fularlı bone modelleri daha konfor odaklıdır. Desenli boneler veya tek renkli boneler günlük elbiselerle en çok tercih edilen modelleri oluşturmaktadır.
Triko bir elbiseyle tercih edeceğiniz desenli fularlı bone, kombininize renk katabilecek değerdedir. Basit ama etkili bu adım sayesinde gündelik şıklıkta hem konforunuzu sağlayabilirsiniz hem de imajınızı yenileyebilirsiniz. Rahat ayakkabılarla destekleyerek de bir günün en zahmetli olaylarından kolaylıkla sıyrılabilirsiniz.
5 – Takımlarda Fularlı Bone Kullanımı Nasıldır?
İkili takımlar veya abiye takım modelleri hiç kuşkusuz ki bütün bir kombindir. Alt üst parçalardan oluşan bu takımlar fularlı bonelerle şıklığına şıklık katmaktadır. Fularlı bonelerle desteklenen takımlardan birkaçı şunlardan oluşmaktadır:
İKİLİ TAKIM MODELLERİ | |
Gömlekli takımlar | Pantolonlu takımlar |
Etekli takımlar | Ceketli takımlar |
Elbiseli ceketli takımlar | Gömlek, ceket ve pantolon takımları |
Bu takımlar içerisinden en beğendiğinizi veya sahip olduğunuzu fularlı bonelerle kombinleyebilirsiniz. Bej bir triko pantolonlu takımla toprak rengi fularlı bone birebir bir uyumun temsilcisidir. Gömlekli ceket takımlarında da zıt renk uyumundan faydalanabilirsiniz. Kurumsal hayata da kolayca uyarlayabileceğiniz bu kombinler sizlere ayrı bir hava katacaktır.
6 – Günlük Kullanımda Fularlı Boneler Nasıl Tercih Edilmeli?
Günlük yaşam, fularlı bonelerin en çok kullanım bulduğu vakitlerdir. Esasında konfora dayanan fularlı hazır boneler acil durumların kurtarıcısı olmaktadır. Şal veya eşarp yapmak bazen saatler sürebilmektedir. Topuzu doğru yapmak, şalı doğru ayırmak veya şal tepesini düzgün yapmak bir hayli zahmetli olabilmektedir.
Fularlı bone modelleri kolaylığı da burada devreye girmektedir. Bu boneler direkt kafaya takılarak kullanılmaktadır. Topuz yapmak veya iğne kullanmak fularlı bone modelleri için geçerli değildir. Günlük bir kombinde kullanılan fularlı bone modelleri de kıyafete göre değişmektedir.
Kot ceket kombinlerinde içinize bir bluz, altınıza mom jeans ve çift renkli fularlı boneyle günlük aktivitenizi tamamlayabilirsiniz. Günlük kullanımda fularlı boneler tamamen sizin istek ve ihtiyacınız doğrultusunda gerçekleşmektedir.
7 – Marjinal Tarzlarda Fularlı Bone Modelleri!
Marjinal denildiğinde uçarı parçalar göz önüne gelse de marjinallik kavramı kişiden kişiye değişmektedir. Bu tarzda istediğiniz parçaları kendinize göre değiştirerek kullanabilirsiniz. Örneğin bir kazağın üstüne başka bir kazak giyerek tasarımınızı oluşturabilirsiniz.
Bu doğrultuda da fularlı boneler beğeniniz doğrultusundadır. Günlük bir kombinde özel gün modellerini seçebilirsiniz. Aynı şekilde zıt renkler veya farklı desenler de bu tarzın en beğenilen motifleri içerisindedir. Kendinizi en rahat hissettiğiniz parçalarla marjinal tasarımlara hoş bir kapı aralayabilirsiniz.
Fularlı Bone Modelleri Nerede Satılır?
Fularlı bone modelleri tesettür tekstilinde büyük paya sahiptir. Farklı kumaşların ve modellerin yer aldığı fularlı boneler tesettür markalarının göz bebeği niteliğindedir. Bilinen tesettür markaları içerisinde fularlı bone modelleri:
- hazır bone şal modelleri
- Aişe Tesettür hazır Bone Modelleri
- Aişe Tesettür Şapkalı Bone
Şeklinde yer alabilmektedir. Bu modeller içerisinden tarzınızı yansıtanı seçerek bone şıklığından faydalanmaya başlayabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Boneler tesettür başta olmak üzere medikal ve spor alanında da kullanım imkânı bulmaktadır. Bonede kullanılan materyaller değişiklik gösterilse de boneler hakkında merak edilenler de bir hayli fazladır. Bu doğrultuda bone denildiğinde en sık sorulan sorular şu şekildedir:
Dolama Bone Nedir?
Dolama bone, şalın baş etrafına sarılmasıdır. Hazır şallar içerisinde de en sık tercih edilen modellerden biridir.
Dolama Bone Nasıl Yapılır?
Dolama boneyi yaparken şalın bir tarafını kısa tutmalısınız. Kısa tarafı başınıza sabitleyerek uzun tarafı başınızda döndürmelisiniz. Bu size zahmetli geliyorsa hazır dolama şal modellerini de tercih edebilirsiniz.
Bone Hangi Kumaştan Yapılır?
Bone türlerine göre bonede kullanılan kumaşlar da değişmektedir. Ancak tesettür bonelerinde düz ve yumuşak kumaşlar ağırlıklı olarak kullanılmaktadır.
Bandana Bone Nedir?
Bandana bone şal veya eşarp üstüne takılan bandanaları ifade etmektedir.
Bone Kaymaması için Ne Yapılmalı?
Bone kaymaması için en çok kullanılan yöntem tül çoraptır. Bonenin başlangıcına bağlanacak tül çorap ile bonenin kayması engellenebilmektedir. Aynı zamanda pamuklu ve silikon boneler de kaymama özelliği göstermektedir.
Su Geçirmez Bone Var mı?
Deniz ve havuzlar için özel tasarlanan boneler su geçirmez özelliktedir. Ancak bunun dışında özellikle tesettür için tasarlanan boneler su geçirebilmektedir.
Havuza Girerken Neden Bone Takılır?
Havuzda takılan bone hijyen ve sağlık açısından önemlidir. Havuzun içerisinde yer alan kimyasallardan saçı korumak adına havuz bonesi kullanılmaktadır.