Alışveriş

En Sevilen Yurt Dışı Alışveriş Siteleri

Yurt dışı alışveriş siteleri uluslar arası satış yapan firmaların ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırmalarını sağlar. Bu işlem büyük ve geniş çaplı lojistik firmaları sayesinde gerçekleşir. Alıcılar farklı birçok nedenden ötürü bu sitelerden alışveriş yaparlar. Yazının devamında bu sitelerden alışveriş yapmanın avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

En Sık Kullanılan Yurt Dışı Alışveriş Siteleri Hangileridir? Avantajları ve Dezavantajları

yurt-disi-alisveris-siteleri

Yurt dışı alışveriş siteleri kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir. Bunun farklı avantajları vardır. Bunları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Ürün daha uygun bir fiyatta satılıyor olabilir.
  • İnternete özel kampanya ya da indirimlerden faydalanılabilir.
  • Ürün yelpazesi daha geniştir. Böylece alınacak ürün daha kolay bulunur.
  • En yeni ürünleri ülke piyasasından önce satın alabilirsiniz.
  • Siteden alışveriş yapmış kişilerin yorumlarını okuyarak ürün hakkında gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

Görüldüğü gibi avantajlar oldukça fazladır. Ancak bunlar dezavantajlarının da olmadığı anlamına gelmez. Peki yurt dışı alışveriş siteleri üzerinden alışveriş yaparken oluşabilecek dezavantajlar nelerdir?

  • Gümrük ve vergi problemleri oluşabilir.
  • Kargo sürecinde aksaklık yaşanabilir.
  • Ürün değişim veya iade sürecinde ya da iptalinde gecikmeler olabilir.
  • Satın alma işleminden sonra garanti ve servis gibi durumlarda problemler meydana gelebilir.

Alışveriş yapmadan önce tüm bu avantaj ve dezavantajları hesaplayarak satın alma işlemini gerçekleştirmeniz yararınıza olacaktır.

1 – Yurt Dışı Alışveriş Siteleri: Amazon

yurt-disi-alisveris-siteleri

Yurt dışı alışveriş siteleri denildiğinde Amazon ilk sıralarda gelen yabancı alışveriş sitelerinden biridir. dünyada satış rekorları kıran bir firma olarak karşımıza çıkan Amazon piyasaya kitap satışları ile adım attı. Süreç içerisinde ürün çeşitlerini arttırdı ve şu anda çok farklı kategorilerde çok fazla ürün satıyor. Bu ürünler içerisinde;

  • Kıyafet
  • Teknoloji ürünleri
  • Televizyon
  • Akıllı telefon gibi seçenekler yer alıyor. Amazon.com sitesini yıllık 2.6 milyar ziyaretçi inceliyor. Bunun yanı sıra sitenin farklı ülkeler için özel alan kodlarıyla siteleri de hizmet veriyor. Bu siteler de aylık olarak yaklaşık 1 milyar kişiye ulaşıyor.

Amazon diğer sitelerden farklı olarak teknolojik hizmetler alanında da hizmet veriyor. Bu hizmet kapsamında müşterilerine tabloda yer alan seçenekleri sunuyor.

Hizmet adı Açıklama
Bulut depolama Bu hizmet ile dosyalarınızı kaydedebilirsiniz. Böylece bilgisayarınız bozulsa bile dosyalarınız bir zarar görmez, kaybolmaz.
Film Amazon prime üyeliği sayesinde binlerce dizi, belgesel ve film içeriğine ulaşabilirsiniz.
Müzik Amazonun müzik içeriğine reklamsız bir şekilde ulaşmanızı sağlar.

Türkiye’de de oldukça sevilen ve tercih edilen bir alışveriş sitesi olan Amazon çoğu ürünü aynı gün içerisinde kargolayarak ulaştırma imkanı da sunuyor. Ülkemizde var olan depo sayesinde birçok ürün buradan temin ediliyor.

2 – eBay

yurt-disi-alisveris-siteleri

Sevilen yurt dışı alışveriş siteleri arasında yer alan eBay, 32 farklı ülkede hizmet veriyor. Yıllık 10 milyardan fazla gelir elde eden şirket yatırımcıların farklı ülkelere güvenilir bir şekilde satış yapmasını sağlıyor. Site aracılığıyla hem sıfır hem de ikinci el ürünler satışa sunulabiliyor. Milyonlarca ürünü sitesinde barındıran eBay sayesinde hem alışveriş hem de satış yapabilirsiniz.

3 – AliExpress

yurt-disi-alisveris-siteleri
Yurt Dışı Alışveriş Siteleri

Yurt dışı alışveriş siteleri arasında Çin merkezli olarak karşımıza AliExpress, dünyanın en ucuz alışveriş sitesi ve çok kullanılan bir site olarak karşımıza çıkıyor. AliExpress binlerce farklı kategorisi nedeniyle yoğun bir ilgi görüyor. Ürünlerini Çin’den gönderen firma teknoloji konusunda liderliğini koruyor. Bu sayede satın alınacak elektronik ürünler farklı sitelere oranla göre daha uygun bir fiyata satışa sunuluyor. Kategori ve ürün skalasının genişliği sayesinde firma aylık 440 milyon ve üzeri tıklanma alıyor.

4 – Walmart

yurt-disi-alisveris-siteleri

Walmart, yurt dışı alışveriş siteleri güvenilir şirketler arasında perakende sektöründe öne çıkıyor. 2000 yılından beri hizmet veren şirket düşük fiyatları ile tercih ediliyor. Aylık ortalama 450 milyon ziyaretçi ile tercih edilenler arasında yer alan şirket ülkemize de gönderim yapabiliyor. Değişik kategorilerde ürünlere ulaşmak için siteyi ziyaret edebilir, bir tık sayesinde kapınıza kadar hizmet alabilirsiniz.

5  – Etsy

yurt-disi-alisveris-siteleri

Etsy dünyanın önde gelen yurt dışı alışveriş siteleri arasında yer alıyor. yıllık ciro olarak 600 milyon dolardan fazlasına ulaşan aylık 350 milyondan fazla ziyaretçiyi web sitesinde ağırlıyor. Sanat ve el sanatları ile öne çıkan Etsy, dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olarak sayılıyor. El yapımı ürünler veya ya da el sanatları kategorisinde bir alışveriş yapmak istiyorsanız siteyi ziyaret edebilirsiniz.

6   – Gearbest

yurt-disi-alisveris-siteleri

Teknolojik ürünleri yurt dışı alışveriş siteleri aracılığıyla satın almak istiyorsanız Gearbest güvenilir ve pratik alışveriş deneyimi sunuyor. Ancak sitede 22 Euro sınırını geçtiğinizde gümrüksüz alışveriş siteleri kapsamından çıkmış oluyorsunuz. Bunun önüne geçmek için farklı sitelerle birlikte Gearbest’i tercih edebilirsiniz.

7  – DHgate

yurt-disi-alisveris-siteleri

DHgate, Çin merkezli yurt dışı alışveriş siteleri arasında yer alır. Site üretici ve tüketici kesim arasında aracı olarak hizmet verir. 2003 yılında kurulan sitede birçok kategoride ürün mevcuttur.

8 – Rosegal

yurt-disi-alisveris-siteleri

Rosegal, yurt dışı giyim alışveriş siteleri arasında öne çıkıyor. Kategori olarak bayan giyim, ayakkabı gibi alanlarda hizmet veriyor.

Sık Sorulan Sorular

Konu ile ilgili olarak merak edilenlere aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra farklı yurt dışı firmaların sosyal medya hesaplarını da takip edebilirsiniz.

1 – Amazon Yurtdışı Gümrüğe Takılır mı?

Alınan ürünün fiyatı ve kargo bedelinin toplama 30 EUR üzerindeyse ya da 1 gün içinde gümrükten aynı alıcıya ait paketlerin toplamı tutarı 30 EUR üzerindeyse gümrüğe takıbilir.

2 – Amazon Gümrük İçin TC Gerekli mi?

Amazon üzerinden bir ürün satın aldığınızda, TC kimlik numarasının verilmesi gerekmektedir.

3 – Aylık Yurtdışı Sipariş Sınırı Nedir?

Bu limit Resmi Gazete’de  5 olarak belirlenmiştir.

4 – Aliexpress’te Limit Ne Kadar?

Gümrüksüz alışveriş limiti, 27 Euro olarak güncellenmiştir. Bu karar  27 Aralık 2024 tarihinden itibaren geçerlidir.

5 – Ürün Gümrüğe Takılırsa Ne Olur?

Gümrükten geçmeyen ürünlerin teslim süresi genel eşyalarda 30 gündür. 30 gün içerisinde alınmazsa  gümrük malları satış ofisinde satışa çıkarılır. Ülkeye girişi yasak ürünler geri gönderilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu