Moda Haberleri

2024-2025 Kış Modasına Uygun Oje Modelleri: Temiz, Şık ve Kolay!

Oje modelleri ve renkleri ile eller daha bakımlı ve çekici görünür. Bakımına özen gösteren renk renk ojeler ile kendi tarzını yansıtıyor. Yaz ve bahar aylarında cıvıl cıvıl renkler tercih edilirken kış ve sonbahar aylarında daha pastel tonlar tırnakları süslemeye devam ediyor. Siz de yazıdaki modellerden istediğinizi dilediğiniz renklerle tırnaklarınıza uygulayabilirsiniz.

Oje Nasıl Sürülür? Oje Modelleri Nelerdir?

oje-modelleri

Evde yapılabilecek oje modelleri ile siz de süslenmenin tadını çıkarabilirsiniz. Desenleri tamamen kendiniz de oluşturabilirsiniz. Peki oje nasıl sürülür?

Oje sürmek bazıları için oldukça zordur. Hiç oje kullanmamış olanlar ya da sürmekte zorlananlar sadece bunun için manikür yaptırmayı düşünüyor. Haydi bu işin püf noktalarını öğrenelim.

  • Oje sürmeden önce tırnaklarınıza koruyucu şeffaf baz sürün. Bu baz sayesinde ojeleri çıkarırken ojenin tırnaktan kolayca çıkmasını sağlayacak ve tırnaklarınızın boyanmış olmasını önleyecektir.
  • Koruyucuyu en yoğun olarak tırnak uçlarınıza sürün. Bilirsiniz koyu renkli ojelerin en önce uçları çıkar. Bu sayede ojenin tırnak ucundaki ömrünü uzatabilirsiniz.
  • Ojenin kolayca kuruması ve pürüzsüz görünmesi için ilk katı ince uygulamalısınız. Yaklaşık iki dakika sonra ikinci katı sürün.
  • Parlatıcıyı ikinci kattan sonra sürerseniz daha parlak bir görüntü elde edebilirsiniz.
  • Ojeyi sürerken taşırmamak için fırçanın ucuna az ürün almalısınız.
  • Taşırmanız durumunda kulak çubuğuna aseton sürerek taşan yeri temizleyin.

Peki oje rengi nasıl seçilir? Okumaya devam ederek öğrenebilirsiniz.

1 – Oje Modelleri Uygulamak İçin Oje Rengi Nasıl Seçilir?

oje-modelleri

Oje modelleri uygularken renk seçiminde kişisel zevkler ön plana çıkar. Ayrıca kıyafet kombinleri de etkili olur. Tırnaklar çoğu zaman giyilen renklere göre şekilleniyor. Bunun yanı sıra ruj rengi de oje rengini belirleyebiliyor. En önemli kriter ise cildin renk tonu oluyor. Siz de bazı ojelerin ellerinize daha çok yakıştığını fark edebilirsiniz. Bunun nedeni tam olarak cilt alt tonunuz. Peki hangi ten rengine hangi oje yakışır tablodan ineleyebilirsiniz.

Sıcak Alt Tona Uygun Renkler Soğuk Alt Tona Uygun Renkler
Mavi tonlar, indigo mavisi Sıcak kırmızı tonlar
Mavi pigmentli kırmızı tonlar Sarı pigmentli yeşil tonlar
Yeşil pigmentli sarı tonlar Toprak tonları
Soğuk kahve tonlar Turuncu tonlar
Mavi pigmentli nude tonlar Kırmızı pigmentli sarı tonlar
Mavi pigmentli mor ve lila tonlar Şeker pembesi tonlar

Cilt tonunuzu öğrenmek için bileğinizin iç kısmına bakabilirsiniz. İç kısımda damarlarınız yeşil görünüyorsa sıcak alt ton eğer mavi görünüyorsa soğuk alt tona sahipsiniz demektir. Eğer her iki rengi de göremiyorsanız nötr tona sahipsiniz demektir. Bu durumda tüm renkler cildiniz ile uyumlu olacaktır. Şimdi renginizi seçin ve modelleri incelemeye devam edin.

2 – Suluboya Tekniği

oje-modelleri

Oje modelleri içinde kullanabileceğiniz bu teknik sanatsal bir görünüme sahiptir. Bu modeli yapabilmek için kullanmadığınız bir eyeliner fırçasına ihtiyacınız var. Fırça sayesinde dilediğiniz renkleri kullanarak gelişigüzel desenler oluşturabilirsiniz. Cilt alt tonunuza göre seçebileceğiniz renklerle çok güzel bir görüntü elde edebilirsiniz. Uygulamayı çıplak tırnak üzerine veya farklı renkte bir oje kullanarak da yapabilirsiniz. Bu teknik sanatsal görüntüsüyle oldukça dikkat çekicidir.

3 – Kalp Desenli Tırnak Modeli

Oje modelleri arasında kalp desenli tırnak modeli oldukça sevimli görünen bir modeldir. Bu modelin uygulaması oldukça kolaydır. İhtiyacınız olan ise sadece bir kürdandır. Bu kürdanı  ilk olarak kırmızı ojeye batırın.  Tırnağınızın üzerine minicik bir kalp çizin ve içini boyayın. İşte bu kadar.

oje-modelleri

Bu modelde farklı oje renkleri de kullanabilirsiniz. Ancak siyah oje üzerine kırmızı kalp görünüş olarak çok estetik bir duruşa sahip olur. Kış aylarına uyumlu olacak bu tonları kıyafetlerinizle de çok güzel bir şekilde kombinleyebilirsiniz. Ayrıca bu kombini kırmızı ruj kullandığınız bir günde kullanmayı ihmal etmeyin. Unutmayın dudak rengi de oje rengini belirleyen etmenlerden biri olduğunu.

4 – French Oje

oje-modelleri
Oje Modelleri

French oje modelleri cila sürülmüş tırnağın uç kısmına farklı bir renk oje sürülmesiyle yapılır. Bu model çok sık tercih edilir. Bir Fransız manikürü olan bu model set olarak da satılmaktadır. Sete sahip olarak kısa tırnak oje modelleri veya uzun tırnaklara uygulamayı kendiniz de yapabilirsiniz. Tırnak şeklinize göre küt tırnaklara sahipseniz ince bir french uygulamasıyla tırnaklarınızı süsleyebilirsiniz. Eğer sivri veya üçgen kesimli tırnaklarınız varsa french uygulamasını daha kalın bir şekilde uygulamanız hoş bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.

Sık Sorulan Sorular

Oje modelleri ile ilgili olarak sık sorulan sorulara ve cevaplara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1 – En Güzel Kalıcı Oje Modelleri Nelerdir?

Kalıcı oje genel olarak çalışanların tercih ettiği modellerdir. Bu model tırnakların daima bakımlı ve temiz görünmesini sağlar. Ortalama olarak 3 hafta kadar kalıcılığını koruyan bu modeller dikkatli kullanıldığında 1 ay kadar tırnaklarda kalabiliyor.

2 – Glitter Oje Nedir?

Flormar Glitter Nail Enamel, simli ve ışıltılı bir parlak oje çeşididir. Gümüş pembe baz üzerine sim parçacıkları eklenerek üretilmiştir. Yoğun simleri ve uzun süre kalıcılığıyla tırnak makyajında yüksek performans sunar. Gümüş pembe renginde ve parlak bitişlidir. Flormar oje renk kataloğu inceleyerek diğer seçeneklere de göz atabilirsiniz.

3 – Normal Oje İle Nail Art Yapılır mı?

Tırnakların farklı materyaller kullanılarak değişik renk ve figürlerde süslenmesine nail art denir. Tırnaklarınıza normal oje ile nail art yapabilirsiniz.

4 – Hangi Renk Oje Tırnakları Uzun Gösterir?

Uzun tırnak görünümü için en iyi oje renkleri nude renklerdir. Ten ile bütünleşen renkler, tırnakları epey uzun gösterir. Özellikle nude ojelerde ten renginden 1 ton açık bir renk tercih etmenizi öneririz. Pastel tonlarda kısa tırnaklara daha uzun bir görünüm veriyor.

5 – Oje Üstüne Oje Sürülür mü?

Kalıcı ojenin üstüne klasik oje sürülebilir ve asetonla çıkarıldığında alttaki kalıcı oje zarar görmez.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu